Zijn-je-vaardigheden-als-interim-manager-toekomstbestendig

image28

zipconomy artikel - Joke Twigt

Een aantal ontwikkelingen hebben onontkoombaar invloed op de interim-manager, vertelt arbeidsmarktexpert Wim Davidse. Hij geeft inzicht en tips om relevant te blijven in de toekomst.


We moeten langer doorwerken, dat is zeker. Kunnen wij de digitalisering wel bijhouden? Zo’n 30% van de beroepen bestonden tien jaar geleden nog niet eens. Welke ontwikkelingen kunnen we nog meer verwachten? En wat moet de interim-manager doen om relevant en inzetbaar te blijven?

ZZPMC; zelfstandige zonder personeel met collega's

image29

FSsummit artikel - Marco Hoekstra

De discussies rondom het adviesrapport arbeidsmarkt van De commissie-Borstlap liegen er niet om. De politiek en de werkgeversorganisaties lijken het meer oneens dan eens te zijn over het advies "Het uitgangspunt 'alle werkenden zijn werknemer, tenzij', past niet bij een moderne arbeidsmarkt", laten VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland gezamenlijk weten.”


Een lastige discussie natuurlijk want we zijn in Nederland aan de ene kant een sociale samenleving en aan de andere kant een individuele waarin we niet graag verplichtingen opgelegd krijgen.

Schade Magazine artikel - Marco Hoekstra